Stan Dieleman

kinesitherapeut, Neurotherapie Fasciatherapeut in opleiding

Recent behaalde ik mijn master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de VUB met als specialisatie neurologische aandoeningen. Wat ook mijn grootste inbreng is binnen de praktijk.

Ook bij deze patiënten stellen we de persoon en niet de pathologie centraal. Deze insteek is de reden om bij Body & Mind aan de slag te gaan, ze is uniek en biedt zowel voor de patiënt als de therapeut een veel ruimere manier van benaderen om al de mogelijkheden van het lichaam aan te spreken.

Ondertussen ben ook ik geprikkeld door de zachtheid en de precisie van de fasciatherapie. Door deze opleiding te starten weet ik dat harde manipulaties (“kraken”) niet altijd een meerwaarde zijn voor het oplossen van acute klachten en scherpe pijnen van het locomotorisch stelsel, bewegings-stoornissen en ontstekingen van gewrichten en weke delen en bij chronische pijnen.

De verstoringen in de sturing bij chronische rugpatiënten, overbelastingen, spanningshoofdpijnen en migraine, maar ook bij neurologische patiënten kan met zachte fasciatherapeutische technieken en adequate oefentherapie, waarbij aandacht gebruikt wordt als de spreekwoordelijke extra hand, een absolute meerwaarde betekenen voor de patiënt én de therapeut.

Om mij of mijn manier van werken voor te stellen, ben ik altijd bereid voor een ontmoeting.

Ik werk op voorschrift en ben geconventioneerd.